تهیه غذا و مصرف در خانه ، یا تهیه در خانه و مصرف در خارج خانه ، یا جمع آوری و خریداری خارج از خانه و مصرف در داخل خانه
خریداری غذا و مصرف بیرون خانه
تمام غذاها با فرد مورد مطالعه، مصرف در داخل و یا در خارج از خانه، بدون توجه به جایی که آنها غذا خورده اند.
تعدادی از گروه های غذایی که شامل این امتیاز می شود
۱۲ گروه در HDDS (امتیاز تنوع غذایی خانواده):
غلات و حبوبات، ریشه و غده سفید ، سبزیجات، میوه ها، گوشت، تخم مرغ، ماهی، حبوبات، آجیل و دانه ها، شیر، روغن و چربی، شیرینی، ادویه جات ترشی جات، ادویه و فلفل، نوشابه
تاریخ و زمان آخرین دو گروه (شیرینی، ادویه جات، چاشنی ها و نوشابه ها) شاخص دسترسی اقتصادی به غذا ، می تواند کمک قابل توجهی به مصرف ریزمغذی ها کند.
۱۴ گروه درIDDS (امتیاز تنوع غذایی فردی):
غلات، سبزیجات و غده غنی از ویتامین ، ریشه ها و غده های سفید، سبزیجات برگ سبز تیره، سبزیجات دیگر، میوه غنی از ویتامین A ، سایر میوه ها، انواع گوشت، تخم مرغ، ماهی، حبوبات، آجیل و دانه ها، شیر و محصولات لبنی ، روغن و چربی
تاریخ و زمان آخرین دو گروه در پرسشنامه گنجانده شده است.
منبع: فائو ۲۰۱
۳-۳- زمان اندازه گیری تنوع غذایی
زمان مناسب برای اندازه گیری تنوع غذایی در خانواده ها و افراد به هدف بررسی و نظارت بر فعالیت بستگی دارد . جدول زیر توصیف سناریوهای مختلفی برای کمک به کاربران بالقوه برای برنامه ریزی است:
جدول ۳-۳- زمان اندازه گیری تنوع غذایی
هدف
تنظیم وقت و زمان گیری
ارزیابی رژیم غذایی معمول از خانواده ها / افراد
در مناطق روستایی، در جوامع کشاورزی
در جوامع غیر کشاورزی
هنگامی که مواد غذایی هنوز هم کافی است (ممکن است تا۴-۵ ماه پس از برداشت محصول اصلی باشد).
نگاهی به تنوع رژیم غذایی در نقاط مختلف در چرخه کشاورزی یک راه برای بررسی فصلی از امنیت غذایی است.
هر زمان در طول سال (اگر “صورت فصلی” یک ضرورت نیست)
بررسی وضعیت امنیت غذایی در مناطق روستایی
در طول دوره در بزرگترین کمبود مواد غذایی، مانند قبل از برداشت و یا بلافاصله بعد از شرایط اضطراری و یا بلایای طبیعی.
بررسی وضعیت امنیت غذایی در جوامع غیر کشاورزی
در لحظه نگرانی برای شناسایی مکانی که ممکن است مشکل امنیتی مواد غذایی وجود داشته باشد.
* همچنین ممکن است به عنوان پایه ای نظارت باشد.
مداخله