۳۴۸٫۲۸۰٫۱۵۴
۱۰۸٫۰۹۶٫۸۰۰
۲۷۳٫۷۸۵٫۴۱۳
آمریکای جنوبی
۵۹۳٫۶۸۸٫۹۳۸
۱۸٫۰۶۸٫۹۱۹
۲۵۴٫۹۱۵٫۷۵۴
آفریقا
۱٫۰۷۳٫۳۸۰٫۹۲۵
۴٫۵۱۴٫۴۰۰
۱۶۷٫۳۳۵٫۶۷۶
خاورمیانه
۲۲۳٫۶۰۸٫۲۰۳
۳٫۲۸۴٫۸۰۰
۹۰٫۰۰۰٫۴۵۵
اقیانوسیه
۳۵٫۹۰۳٫۵۶۹
۷٫۶۲۰٫۴۸۰
۲۴٫۲۸۷٫۹۱۹
کل جهان
۷٫۰۱۷٫۸۴۶٫۹۲۲
۳۶۰٫۹۸۵٫۴۹۲
۲٫۴۰۵٫۵۱۸٫۳۷۶
در مورد تعداد مبتلایان اعتیاد اینترنتی درکشورایران، هیچ آمار دقیقی وجود ندارد. اما درگاهی و رضوی، ۱۳۸۶، در پژوهش خود که بر روی ۷۳۲ نفر از کاربران اینترنت درسنین ۱۵ تا ۳۹ سال انجام دادند، گزارش کردهاند که ۳۰ درصد کاربران، به اینترنت اعتیاد داشته و همهی آنهادرجات مختلفی از رفتارهای روانی- اجتماعی مانند؛ احساس بیگانگی با خود، احساس ضعف و ناتوانی در انجام امور، رفتار ناهنجاراجتماعی را از خود نشان دادند.
اعتیاد به اینترنت و علایم آن:
در پژوهش گریفتس (۱۹۹۶) ملاکهای تشخیصی برای اعتیاد رفتاری :
۱) برجستگی: این امر زمانی رخ میدهد که فعالیت معینی مهمترین فعالیت زندگی یک شخص میشود و بر تفکر (اشتغال فکری و تحریف شناختی)، احساس (ولع داشتن) و رفتار (خراب شدن رفتار اجتماعی) فرد تسلط دارد.
۲) تغییر خلق شامل تجربیات ذهنی مانند جنب و جوش و نشئگی که افراد در اثر مشغول شدن به آن رفتار معین بروز میدهند و میتواند به عنوان یک رفتار مواجههای در نظر گرفته شود. یعنی فرد به علت انجام آن رفتار در یک حالت آرام بخش یا تخدیرکننده قرار میگیرد
۳) تحمل: این مورد شامل فرایندی است که در آن نیاز به انجام آن رفتار به طور گسترده و روزافزون برای رسیدن به رضایت بیشتر است.
۴) نشانه های کناره گیری یا ترک شامل احساسات ناخوشایند (نظیر بدخلقی یا بی قراری) یا اثرات فیزیکی ناخوشایندی هستند که وقتی آن رفتار معین ادامه نمی یابد یا ناگهان کاهش مییابد در فرد دیده میشود.
۵) تعارض حالت شامل به وجود آمدن تعارض بین معتاد و افرادی که با او سروکار دارند (تعارض میان فردی) یا در درون خود فرد (تعارض درون فردی) است که در ارتباط با یک فعالیت معین وجود دارد.
۶) بازگشت شامل تمایل برای تکرار حالتهای قبلی فعالیت معین است بعد از زمانی که شخص آن رفتار را انجام ندهد، معرفی شده اند.
از نظر سولر[۴۵](۲۰۰۵)، اشتیاق و علاقه فرد به اینترنت از نظر آسیب شناختی میتواند سالم، اعتیاد آور یا چیزی بین این دو باشد، او به هشت عامل اشاره میکند که میتواند به شفاف سازی سالم یا ناسالم بودن فعالیتها در اینترنت کمک کند :
تعداد و نوع نیازهای موجود : نیازها ممکن است روانشناختی، بین فردی، درون فردی ویا معنوی باشند که از طریق کوششهای اینترنتی نشان داده میشوند.
میزان محرومیت از نیازهای اساسی، هرچه یکی از نیازهای اساسی ناکام بماند یا انکار یا نادیده گرفته شود آمادگی فرد برای اینکه آن را در هر جا و از هر راهی ارضا کند بیشتر میشود.
نوع فعالیت اینترنتی: از نظر نوع تاثیر بر نیازها، فعالیت اینترنتی بسیار زیاد و گوناگون اند، محیطهایی که امکانات مختلفی دارند میتوانند طیف وسیعی از نیازها را مخاطب خود قرار دهند و در نتیجه جذاب تر باشند و چون محیط سایبر متنوع و به آسانی قابل دسترسی است میتواند مستعد ارضای چنین نیازهایی باشد به ویژه وقتی که فرد در ارضای نیازهای اساسی اش در زندگی محرومیت دارد.
تاثیر فعالیت اینترنتی، سلامت و تندرستی، موفقیت در کار و داشتن روابط خشنود کننده با همسالان و دوستان و غیره… . همگی از خصوصیات مهم کارکرد انطباقی است اینکه این ویژگیها تا چه اندازه به وسیله استفاده از اینترنت در معرض آسیب قرار میگیرند و تا چه اندازه از بین میروند عمق آسیب شناسی اینترنت را نشان میدهد.